VÅRA FÖRMÅNER

Som medlem i Svenska Förbundet För Hyresgäster kommer du under Ditt medlemskap erbjudas olika förmåner.

Några erbjudanden och förmåner kommer vi alltid att ha på menyn, då de betyder lite extra för oss. Som medlem kan du även inkomma med förslag och på så sätt påverka våra erbjudanden. Du kommer dock alltid som medlem erbjudas följande.

Alla kan inte köpa en bostadsrätt till sina barn men alla kan vara ett gott föredöme och en skötsam hyresgäst och betala sin hyra.
-Vilken fastighetsägare vill inte ha en sån hyresgäst eller en ny hyresgäst från den familjen?

1.
De fastighetsägare som har avtal med oss har sannolikt även ett villkor i sitt avtal, att våra medlemmar har förtur till ett förstahandskontrakt om Du eller Ditt barn behöver bostad. På så sätt är båda parter vinnare. Fastighetsägaren får en känd och skötsam hyresgäst och våra medlemmar eller dess barn får chansen och förtur till en första lägenhet utan ”svartkontrakt” eller mångmiljoninvesteringar.

2.
Fem procent av alla våra intäkter går till olika fritidsaktiviteter/-idrotter för tjejer och det kommer vi fortsätta att bidra med till dess alla kommuner i Sverige satsar lika mycket på tjejers- som killars fritidsaktiviteter.

3.
Den som är medlem i minst ett år får även en hemlig gåva som kan spara in minst lika mycket som en hel årsavgift och samtidigt värna vår miljö!

För medlemmar

En gammal hyresgästförening rullar på i gamla hjulspår. En modern hittar nya vägar.

Hur ofta läser du ett avtal?

Utgår du alltid från att det du erbjuds verkligen är det bästa?

Tror du verkligen inte att det är någon skillnad mellan en gammal och trött hyresgästförening och en modern?

Här är en sida som handlar om Dina rättigheter och skyldigheter som hyresgäst. Här får du möjlighet att ställa frågor och få svar på Dina funderingar om vilka rättigheter och skyldigheter du har som hyresgäst.

Läs mer om din rättigheter och skyldigheter

Det är skillnad hur du agerar i olika sammanhang och situationer. En skillnad som är större än vad de flesta tror och som kan innebära skillnaden mellan att få behålla sin bostad eller bli uppsagd från bostaden, d v s mista sitt boende.

Vår målsättning är att alla ska kunna bo kvar i sin bostad.

Har du koll på Besittningsskyddet? Det innebär att att du som hyresgäst har rätt att som huvudregel behålla ditt hyreskontrakt så länge du vill. Det är viktigt för att skapa en trygg boendesituation för dig och alla andra hyresgäster. Hyresvärden kan alltså inte säga upp dig utan giltiga skäl, exempel på giltiga skäl för uppsägning från hyresvärdens sida är om du själv är ansvarig för omfattande störningar eller utebliven hyresbetalning. Hyresvärden kan inte heller chockhöja hyran för att tvinga dig att flytta. Besittningsskyddet skapar därmed en balans mellan hyresgäster och hyresvärdar.

Frågor och svar från och till medlemmar